Het LPB Congres 2020 komt naar Nijmegen!

22 november, 2019 - Webredactie

Het Landelijk Platform voor Buurt- en Wijkgericht werken komt naar Nijmegen. Nijmegen organiseert in november 2020 het LPB Congres voor professionals in de wijk, over actuele kwesties in het gebiedsgericht werken. Nijmegen werd als organiserende gemeente van het congres gepresenteerd op 22 november 2019 in Capelle aan den IJssel.

Het thema: binnenstebuiten, doe en durf!
Landelijk wordt duidelijk dat we op een andere manier moeten gaan werken. Ook Nijmegen wil binnenstebuiten werken, en dus de buitenwereld naar binnenhalen. De gemeente Nijmegen kijkt wat er in de wijken speelt en wat ze daar zou willen bereiken. Voor succes is doen en durven belangrijk. Het thema is daarom: Binnenstebuiten, doe en durf!

Tijdens het congres kunnen vakgenoten kennis en ervaringen uit wisselen. Daarnaast presenteert Nijmegen succesverhalen en dilemma’s. Daarbij laat de gemeente zien dat je soms een andere stap of benadering moet aandurven en dat het succes zit in het regelen van wat er nodig is.

Waarom Nijmegen?
Nijmegen is de oudste stad van Nederland en een studentenstad. Daarom heeft de stad de slogan: old city, young vibe. Nijmegen heeft een interessante geschiedenis, maar is ook nu nog volop in ontwikkeling. Nijmegen heeft een heel diverse samenleving, die één gemeenschappelijke deler heeft: iedereen is trots op de stad.

Aanmelden
Halverwege 2020 is het programma uitgewerkt en te vinden op de website van LPB, www.lpb.nl. Vanaf dan kan je je aanmelden. Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte. Krijg je die nog niet? Onderaan de homepage kan je je aanmelden.