LPB Bestuur

Het LPB heeft een dagelijks bestuur. De leden stellen zich graag aan je voor en beschrijven hun eigen persoonlijke betrokkenheid bij het wijkgericht werken. Heb je een vraag voor één van hen, neem dan gerust contact met ons op.

Jetze van der Ham, voorzitter LPB

Functie: senior adviseur bij gemeente Breda
“Het mooie van het vak van wijkambtenaar is dat je verschil kunt maken voor bewoners en groepen in de wijk. Op het stadskantoor voeg je het perspectief van de bewoners toe – en daardoor maak je maatwerk in de wijken beter mogelijk. Voor collega’s en bestuurders is het waardevol om dit andere perspectief mee te nemen. Dat is ook precies wat het LPB te bieden heeft: het perspectief van een landelijk netwerk van wijkambtenaren. Door kennis en ervaring uit te wisselen, elkaar te inspireren en van elkaar te leren worden we beter in ons vak en blijven we verschil maken in ons werk in de wijk.”
Heb je een vraag aan Jetze van der Ham? Neem gerust contact met hem op via LinkedIn.

Lenneke Degenaar, bestuurslid

AAEAAQAAAAAAAALxAAAAJGE0ZmUyNDdiLTQwOGQtNGNmMi05YzM5LTM1OTFiMTIzYzI1ZgFunctie: senior projectleider
“We zijn de wijk. Ik voel me thuis in het werken op dit schaalniveau. Op wijkniveau speelt een groot deel van het leven zich af, divers genoeg om niet voorspelbaar te zijn, klein genoeg om veranderingen in beweging te zetten, groot genoeg om te bewegen. Wijkgericht werken gaat voor mij ook over werken met bewegingsvrijheid, ruimte en waardetoevoeging.”
Heb je een vraag aan Lenneke Degenaar? Neem gerust contact met haar op via LinkedIn.

Evelyn Polhuijs, bestuurslid

AAEAAQAAAAAAAALxAAAAJGE0ZmUyNDdiLTQwOGQtNGNmMi05YzM5LTM1OTFiMTIzYzI1ZgFunctie: dorps- en wijkmanager bij gemeente Midden-Groningen
“De verhouding tussen lokale overheid en samenleving schuurt altijd een beetje. Maar daar waar het schuurt, wordt het voor mij juist interessant. Kunnen we écht samenwerken met de samenleving op basis van gelijkwaardigheid? En wat betekent het om in een democratische omgeving te werken? In mijn rol bij de gemeente ben ik de ene keer de spil en sta ik de andere keer meer aan de zijlijn. Ik vind het leuk om met de nodige creativiteit problemen aan te pakken. Mijn hart ligt bij de rauwheid van het Noorden. Het liefst werk ik zowel in stedelijk als landelijk gebied.”
Heb je een vraag aan Evelyn Polhuijs? Neem gerust contact met haar op via LinkedIn.

René Kerkwijk, bestuurslid

3580492Functie: programmeur- ontwikkelaar sociaal domein bij gemeente Eindhoven
“Ik voel me een verbinder tussen straat en staat, waarbij mijn passie per definitie begint bij de eerste. Alles in ons werk begint bij het verhaal, de belevingswereld en de context van bewoners. Van daaruit gaan wij aan het werk of juist niet omdat we het aan de straat overlaten. Dan ga je vaak samen vast en zeker de juiste dingen doen of laten.”
Heb je een vraag aan René Kerkwijk? Neem gerust contact met hem op via LinkedIn.

Han van Geel, bestuurslid

Functie: wijkregisseur bij gemeente ZutphenImage
“De ontwikkelingsgeschiedenis van gebiedsregie, van “vreemde-eend-in-de-bijt” tot “scharnierpunt”, heb ik meegemaakt. Hoe sectoraal werken gekanteld kan worden naar integraal/gebiedsgericht, krachtenspel naar samenspel, probleemgedrevenheid naar kansgerichtheid en inhoud-afhankelijkheid naar een effectievere procesrol. Inmiddels bestaat er een toenemende waardering voor gebiedsgericht werken en het bijkomende professionele profiel. Ik zie het als een mooie opgave om het professionele profiel van de procesregisseur en gebiedsregie als een bijzonder vakmanschap verder te verdiepen en de reikwijdte ervan te vergroten. Het netwerk van LPB kan hierin een zeer waardevolle rol vervullen en daar draag ik heel graag aan bij.”
Heb je een vraag aan Han van Geel? Neem gerust contact met hem op via LinkedIn.