Meedoen? Dat kan op allerlei manieren

Gebiedsprofessionals in Nederland hebben een schat aan kennis en ervaring in huis. Het LPB wil die expertise graag delen, zodat we elkaar versterken. Lees hier hoe jij daaraan kunt bijdragen.

 

 

Aanjagen van regionale netwerken

De afgelopen jaren zijn er binnen het LPB allerlei regionale netwerken van de grond gekomen doordat iemand er spontaan mee begon. We willen zulke regionale en inhoudelijke netwerken van gebiedsprofessionals graag versterken. Wil jij ook zo’n netwerk van collega’s uit de regio starten? Het LPB helpt je graag! Mail ons je idee of vraag, dan denken we met je mee!

 

Meedenken over expertmeetings

Verspreid over de vele gemeenten in Nederland werken gebiedsprofessionals aan dezelfde uitdagingen. Of het nu gaat om energiearmoede, de afgehaakte burger, eenzaamheid bij ouderen, versterking van wijkplatforms, verduurzaming, of hangjongeren: overal worden steengoede ideeën uitgedacht en uitgeprobeerd. We kunnen hierin veel van elkaar leren. Daarom wil het LPB vaker inhoudelijke meetings organiseren – live of online. Wil jij meedenken over vorm of inhoud? Laat het ons weten!

 

Budget voor inspirerende bijeenkomsten

Het LPB heeft budget om een substantiële bijdrage te leveren aan de organisatie van regionale of landelijke bijeenkomsten voor en door LPB-leden. Bijvoorbeeld voor de huur van een grotere ruimte dan de organisatie beschikbaar heeft. Of voor het uitnodigen van een toonaangevende spreker bij een netwerkbijeenkomst. We zijn hiervoor nog ‘spelregels’ aan het opstellen, maar veel is nu al mogelijk. Je kunt een aanvraag voor een bijdrage sturen naar Jetze van der Ham.

 

Meedenken over het LPB Congres

We hebben een klankbordgroep die meedenkt met de gastgemeente die het LPB Congres organiseert. Bij elk congres zijn er diverse mensen uit deze klankbordgroep die reflecteren op het thema dat de gastgemeente kiest en meedenken over de inhoud van het programma en de keuze van de sprekers. Meestal zijn er zo’n 3 tot 4 contactmomenten (vaak ook digitaal), waaronder een fysieke kick-off. Wil jij meehelpen om van elk LPB Congres een geslaagd evenement te maken? Meld je dan aan.

 

Wil je op een andere manier meedenken of meewerken? Stuur ons een mailtje, we staan open voor alle ideeën.