Gezocht: 20 nieuwsgierige wijk- of buurtwerkers

17 oktober, 2023 - webredactie

Werk jij als wijkmanager, gebiedsregisseur of buurtverbinder over de grenzen van disciplines, teams of netwerken heen? En denk je regelmatig: Hoe krijg ik mijn collega’s mee in het realiseren van een integrale en gebiedsgerichte aanpak? En hoe ploeter ik door de interne systemen om iets te regelen voor burger en ondernemer? Dan sta je niet alleen. De verbindingsdienst BINT doet specifiek onderzoek naar de rolspanning van ‘grenswerkers’ zoals jij – en jij kunt meedoen.

 

Verschillende studies tonen aan dat ‘grenswerkers’ meer spanning en zelfs stress ervaren dan collega’s in andere rollen. Dit heeft een negatief effect op hun welzijn én de kwaliteit van hun werk, terwijl dit een belangrijke factor is voor het realiseren van integrale en gebiedsgerichte aanpakken en het verspreiden van vernieuwing. Er is nog te weinig bekend over hoe grenswerkers deze stress ervaren en hoe zij hierin door hun organisatie gesteund of beperkt (kunnen) worden.

Het onderzoek

De verbindingsdienst BINT wil daar verandering in brengen. Daarom werkt BINT samen met TwynstraGudde en de Erasmus Universiteit Rotterdam aan een onderzoek naar de rol van grenswerkers in wisselwerking met hun eigen organisatie. Deze tweede onderzoeksronde is speciaal gericht op verbinders in buurten, wijken en gebieden. BINT wil verkennen welke condities rolstress kunnen vergroten of verkleinen, zodat organisaties en hun grenswerkers elkaar beter kunnen steunen. Jij kunt onderdeel zijn van deze zoektocht door deelname aan dit onderzoek!

Waarom meedoen?

  • Je wordt gestimuleerd om meer te reflecteren op jezelf en jouw organisatie;
  • Je krijgt de laatste inzichten uit onderzoek en persoonlijke adviezen van de onderzoekers om steviger te staan in jouw organisatie;
  • Je leert wijkmanagers, buurtwerkers, wijkadviseurs, gebiedsregisseurs of stadsdeelmanagers kennen van andere organisaties;
  • Je ontdekt hoe jij je werk met meer plezier en minder stress kunt doen.

Aanmelden

Meedoen kost niets, behalve je inzet, energie en reflectie. Concreet betekent dat 15-30 minuten per week van je tijd en deelname aan drie gezamenlijke sessies. Er zijn 20 plekken, dus wacht niet te lang. Schrijf je voor 15 januari in met een motivatie van vijf zinnen via bint@deverbindingsdienst.nl. Eerst meer weten? Stuur dan een mailtje met je vragen, dan reageren we snel. Op de site van BINT vind je binnenkort meer informatie.