Vacature: projectmedewerker LPB en LSA

27 mei, 2024 - webredactie

Zie jij de buurt als dé plek waar het verschil gemaakt wordt? Zie je hoe actieve bewoners zeggenschap en eigenaarschap op zich kunnen nemen – en wat wijkambtenaren kunnen doen om dat te faciliteren? Als jij deze beweging via het LSA en het LPB wilt ondersteunen, zijn we op zoek naar jou. Vooral als je ervan houdt om in je werk spijkers met koppen te slaan, je mouwen op te stropen en zowel zelfstandig als met een team resultaten te boeken.

 

Functieomschrijving

De functie van projectmedewerker is voor 24-28 uur en is erg gevarieerd. Voor ongeveer 1/3e van je tijd zorg je dat de basis van het LPB-netwerk goed staat. Voor 1/3e  van je tijd werk je vanuit LPB-perspectief binnen het programma WijkWijzer. Dit programma is een kennis-, leer- en netwerkprogramma voor onder andere de 20 gebieden uit het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid (NPLV). En voor 1/3e van je tijd werk je aan LSA-projecten. Dat kan binnen WijkWijzer zijn, maar in overleg ook daarbuiten.

 

Wat ga jij doen?

 • Je gaat de informatie en communicatie van het LPB goed organiseren. Variërend van nieuwsbrieven en de nieuwe website tot de online community en ledensessies in het land.
 • Je ondersteunt het LPB-bestuur bij het organiseren en uitvoeren van projecten binnen het WijkWijzer-programma.
 • Je draagt bij aan de samenwerking met andere WijkWijzer-partners. Bijvoorbeeld door het inbrengen van het LPB-perspectief bij de ontwikkeling van WijkWijzer-projecten.
 • Je bent verantwoordelijk voor een of meer LSA-projecten. Bijvoorbeeld binnen WijkWijzer.

 

Wat verwachten wij van jou?

 • Dat je initiatief neemt en zelfstandig kan werken en het ook leuk vindt om in een team te werken.
 • Dat je beschikt over hbo-werk- en -denkniveau.
 • Dat je ervaring hebt of op z’n minst affiniteit met de achterban van LPB en LSA.
 • Dat je goed kunt plannen, regelen en organiseren.
 • Dat je ons team aanvult. Diversiteit in ons team vinden we belangrijk.

 

Wat bieden wij jou?

 • Een dienstverband van 24-28 uur.
 • Een contract voor een jaar met mogelijkheid tot verlenging. De invulling van het contract is mede afhankelijk van de ontwikkelingen van WijkWijzer.
 • Beloning via de CAO Sociaal Werk schaal 8 of 9 (inschaling afhankelijk van ervaring).
 • Een eigen laptop die je elke dag mee naar huis neemt, zodat je ook vanuit huis kan werken.
 • De mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen – we werken thuis en op kantoor.
 • Een uitdagende baan in een inspirerende en betrokken organisatie.
 • Een informele en open werksfeer met enthousiaste collega’s.
 • Een toereikende reiskosten- en thuiswerkvergoeding en verlofregeling.
 • Een kantoor in het centrum van Utrecht, naast het station, uitstekend bereikbaar.

 

Samenwerking LSA en LPB

Het LSA en het LPB werken al lang samen. Als verenigingen voor actieve bewoners en wijkambtenaren komen onze leden elkaar in de wijk uiteraard ook tegen. Nu we binnen WijkWijzer ook een formele samenwerking hebben, zijn we op zoek gegaan naar manieren om deze samenwerking te verstevigen. Dat betekent dat je komt werken bij het LSA, maar ook werkt aan de LPB-community en -projecten waarin al samengewerkt wordt. Zo heb je naast het LPB ook collega’s bij het LSA.

 

Solliciteren?

Reageer dan uiterlijk zondag 16 juni op deze oproep door een brief aan de selectiecommissie van LPB en LSA: jetzevanderham@lpb.nl. De eerste ronde gesprekken staat gepland voor donderdag 20 juni, een eventueel tweede gesprek op vrijdag 28 juni. Wil je eerst meer weten? Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de voorzitter van het LPB, Jetze van der Ham: (06) 200 100 14, jetzevanderham@lpb.nl.

 

Over het LPB

Het Landelijk Platform Buurtgericht werken (LPB) is de netwerkorganisatie van wijkambtenaren in Nederland. We adviseren van buurt tot Rijk, omdat we weten wat er leeft en speelt in de wijk, wat daar werkt en wat daarvoor nodig is. Dit doen we door te inspireren, te verdiepen, te experimenteren, te duiden en te verbinden. Ruim 100 gemeenten zijn lid van het LPB. De doelstelling van het LPB is het samenbrengen van vakgenoten en het delen en uitwisselen van kennis over en ervaring met gebiedsgericht werken.

Dit netwerk wordt voornamelijk georganiseerd met vrijwillige inzet, door het bestuur, themagroepen en de LPB-community. Jouw taak wordt om de basis hiervoor goed op orde te hebben, zowel organisatorisch als de informatie- en communicatiestromen.

 

Over het LSA

Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners, de naam zegt het al: mensen die in allerlei georganiseerde verbanden samenwerken om hun directe omgeving mooier, beter en leefbaarder te maken. In de volksmond ook wel ‘de beweging van onderop’. Het LSA is er al 30 jaar om georganiseerde lokale gemeenschappen te steunen. We streven naar meer lokale bewonersgroepen in meer wijken van Nederland en we steunen hen in de ontwikkeling en groei.

Dat doen we door te werken aan onderlinge verbanden, aan een sterke sociale cohesie, altijd van onderop. Hierdoor is het veel bewonersgroepen in de loop van de jaren gelukt om hardnekkige problemen in hun eigen wijk aan te pakken, om in georganiseerd verband veel eigen initiatieven te nemen, mooie projecten te organiseren en aan tafel te komen bij beleidsmakers en beslissers. Dit gaat dwars door alle beleidsthema’s heen, dus van welzijn tot energietransitie en van zorg tot werkgelegenheid. Gesteund door het LSA, de landelijke vereniging die kennis en contacten deelt, experimenteert met nieuwe concepten en de belangen van actieve bewoners behartigt.

LSA is een landelijk vereniging. De hele vereniging – leden, bestuur en team – komt regelmatig bij elkaar om te praten over de activiteiten, koers en belangrijke thema’s. Daarnaast organiseren we vaak grote en kleinere bijeenkomsten. Ook op zaterdagen en avonden, op verschillende plekken in het land.

Dat betekent dat je als projectmedewerker soms ook een avond en een zaterdag moet werken. Daarvoor krijg je contact met leden, het ontdekken van nieuwe plekken in Nederland en heel veel teamspirit terug.  Wij zijn een klein en hecht team. Bereid je tijdens de gezamenlijke lunch voor op flauwe humor en een inkijkje in het leven dat je collega’s leiden buiten LSA.

 

Over WijkWijzer

Het grootste deel van je tijd draai je mee in het Programma WijkWijzer. Het LPB is net als het LSA één van de zes partners in deze samenwerking. Vanuit het LPB zoek je bijvoorbeeld naar manieren om het netwerk in de 20 gebieden van het NPLV te versterken. Je helpt ook mee om netwerkpartners samen te brengen rond thema’s die er voor wijkambtenaren toe doen.