Innovatieve workshops op LPB Congres 2023

26 september, 2023 - webredactie

Nog twee maanden te gaan tot het LPB Congres 2023 in Enschede, de aanmeldingen stromen binnen. Met maar liefst 27 workshops is dit dé plek om je te laten bijpraten over innovatieve ontwikkelingen in het werkveld.

Een leersafari door de buurt, uitdagende gesprekken over AI, een diepe duik in de Gebiedsagenda van Enschede: Het LPB Congres van 22-24 november heeft een breed programma over actuele thema’s uit de wijkaanpak. We lichten alvast een paar workshops voor je uit.

AI: gesprekken met een twist
Duik in de wereld van kunstmatige intelligentie en ontdek hoe AI emoties van realistische gesprekspartners kan simuleren. Bereid je voor op complexe dialogen en leer hoe je alternatieve oplossingen kunt vinden.

Klimaat en buurtontwikkeling
Ga mee op een leerzame wijksafari en ervaar dat klimaatadaptatie de sleutel is tot een levendige en bloeiende buurt! Tijdens deze avontuurlijke tocht spotten we de ‘Big Five’ van klimaatadaptatie.

Subculturele samenwerking voor cultuurbeleid
Verken hoe Stichting de Sektor creatieve makers uit de undergroundcultuur verbindt met de maatschappij en beleidsmakers.

Grensoverschrijdende ervaringen
Doe mee met de enige workshop waarbij een trip naar het buitenland is inbegrepen. We steken de grens over en ontdekken de uitdagingen van de grensoverschrijdende drugshandel.

Samenwerken aan de gebiedsagenda
Kijk hoe plannen ‘van onderop’ uit de landelijke gebieden van Enschede samenkomen met maatschappelijke opgaven. Van natuurbehoud en stikstof tot watermanagement. Van energietransitie tot afvaldump.

Vertrouwen opbouwen bij asielopvang
Bezoek de bijeenkomst over asielopvang en leer hoe je in complexe situaties kunt bouwen aan vertrouwen en effectief kunt communiceren met buren bij asielopvanglocaties.

Pak de kans om diepgaande kennis op te doen, ervaringen te delen en geïnspireerd te raken op het LPB Congres. Meld je snel aan, want de plaatsen raken in hoog tempo gevuld.