Gezocht: ‘Verandervoerders’ voor verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018!

1 september, 2017 - Webredactie

Elk jaar organiseert FUTUR,  hét netwerk van jonge ambtenaren in Nederland, de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar (JAvhJ) om jonge ambtenaren in de spotlights te zetten. Dit jaar is het thema ‘Verandervoerders’.

Verandervoerders
Met een buitenwereld die constant in beweging is, kan de overheid niet blijven doen wat ze altijd al deed. Verandering is geen doel op zich, maar een middel om bij de tijd te blijven. Veel overheidsorganisaties proberen te anticiperen op komende ontwikkelingen. Jonge ambtenaren spelen hierin een belangrijke rol. Ze worden niet belemmerd door ervaring en doordat ze zijn opgegroeid in een andere generatie, kijken zij anders naar de wereld. Zij zien veranderingen vaak sneller aankomen en kunnen dat vertalen naar hun werk. Wat door de een als baanbrekend wordt gezien wordt door een jonge ambtenaar als een vanzelfsprekendheid ervaren.

Profiel
Voor de verkiezing JAvhJ18 is FUTUR op zoek naar deze ‘Verandervoerders’, jonge ambtenaren die verandering voortbrengen. Dat kunnen jonge professionals zijn die het werk net even anders aanpakken, die zorgen voor vernieuwing in de organisatie of die op innovatieve wijze werken aan maatschappelijke thema’s. Het gaat om ambtenaren die lef hebben, vernieuwend zijn en bijdragen aan succesvolle veranderingen. Ze zien wat nodig is voor de maatschappij en voor hun organisatie en weten daarop goed te anticiperen. Ze lopen voorop in verandering en weten anderen mee te krijgen. Het gaat om professionals tot de leeftijd van 36 jaar met een hart voor publieke zaak en zich 100% inzetten om een verschil te maken. Iedereen die zo’n jonge ambtenaar kent, kan hem of haar nomineren via het nominatieformulier op de site van FUTUR.

#JAVHJ18
De winnaar mag zich een jaar lang Jonge Ambtenaar van het Jaar noemen. Hij of zij staat als ambassadeur voor jonge ambtenaren volop in de belangstelling, net als de organisatie waar de jonge ambtenaar werkt. Naast de titel JAvhJ, die wordt gekozen door een gerenommeerde vakjury, wordt de publieksprijs weer vergeven.

Timeline
Vanaf 30 augustus 2017 kunnen jonge ambtenaren worden genomineerd (of zichzelf nomineren). Op 30 september 2017 sluit de nominatieperiode en wordt de lijst teruggebracht tot 10 kandidaten. De 10 kandidaten nemen deel aan de selectiedag die wordt georganiseerd met JS Consultancy. Daaruit volgen de 4 finalisten die het tegen elkaar opnemen tijdens de verkiezingsavond op 18 januari 2018 in Rotterdam.

Bron en meer informatie: www.futur.nl