Heeft de jurist dit al gezien?

20 november, 2015 - frank_brander@me.com

Een terugblik op de workshop over De regels en de rek van het LPB congres 2015.
Beren op de weg op vlak van aansprakelijkheid, geld of ongelijkheid herkennen de ruim 50 deelnemende wijkambtenaren en beleidsmedewerkers aan de workshop De regels en de rek allemaal. En zoals één van de deelnemers verzucht: “Het is best zorgelijk als ambtenaren van eenzelfde gemeente bij verschillende beren gaan staan. Dan hebben we nog een hoop te doen.” Gelukkig zijn er genoeg tips om belemmeringen weg te nemen. Ongelijkheid is mogelijk als je onderbouwt met een maatschappelijke kostenbaten-analyse waarom je in dit geval een initiatief wèl toestaat. En er is best geld, als je het gemeentegeld niet te eng ‘oormerkt’.

Aanmoediging voor ruimtemakers

De regels en de rek. Je kan er een boek over schrijven… Dat was de gedachte van Boukje Keijzer (directeur 7Zebra’s): “Te vaak komen we in onze dagelijkse praktijk ambtenaren en initiatiefnemers tegen die worstelen om elkaar te verstaan. Die de kloof tussen ‘kan niet, mag niet’ en ‘loslaten’ niet weten te overbruggen. Terwijl ze dat wel heel graag willen. Want ze zien genoeg kansen om meer voor elkaar en de eigen omgeving te betekenen. Die mensen willen we met dit boek vooruit helpen.” Met De regels en de rek laat 7Zebra’s zien hoe mensen ideeën en initiatieven mogelijk maken door de rek in regels te vinden. Het praktijkboek is bedoeld als inspiratiebron voor iedereen die regelmatig met regels in aanraking komt. Het bevat tips over hoe je zelf die rek kunt vinden met collega’s, bestuurders, partners en initiatiefnemers. Want tussen de regels is vrijwel altijd meer ruimte dan je dacht. Inspiratie voor het oprekken van regels nodig?

Om zoveel mogelijk mensen in gesprek te brengen over de regels en de rek ligt er nu een boek en kaartenset, die tijdens het LPB Congres zijn uitgekomen. Zoek je een mooi cadeau voor collega’s (leuk voor in het kerstpakket!) of wil je een regel-reksessie organiseren met initiatiefnemers en betrokken afdelingen? Bestel dan het boek of de kaarten. Varianten op maat zijn ook mogelijk.

After congresaanbieding

IMG_0143Speciaal voor de bezoekers van het LPB Congres is er een congresaanbieding. Met maximaal 15 deelnemers ontrafel je in 2 uur de regels en de rek rond een concrete casus of gaan we op berenjacht. Deelnemers ontvangen elk een exemplaar van het boek en gezamenlijk één kaartenset om zelf verder de rek op te zoeken. Neem contact op met 7Zebra’s. Het aanbod geldt tot 15 december 2015.

Boukje Keijzer en Marte Kappert van 7Zebra’s