Podcast Wij in de wijk – #4: Kijk in de kernen, digitaal dorpsplein voor de inwoners van Voorst

16 september, 2021 - Webredactie

Deze podcast verscheen eerder op www.movisie.nl 

Sterke wijken, waar mensen zich prettig voelen, goed samenleven en elkaar ondersteunen als dat nodig is. Hoe krijg je dat voor elkaar? In het meerjarige project Wij in de Wijk zoekt Movisie naar antwoorden op deze vraag. In een nieuwe, vierdelige podcastserie gaan Lou Repetur, Simon Timmerman en Jasper van de Kamp van Movisie in gesprek met direct betrokkenen bij lokale initiatieven in Utrecht, Amsterdam, Zutphen en Voorst.

Wat doen zij om prettig samenwonen en leven van álle inwoners mogelijk te maken? Wat gaat er goed? Hoe werken ze samen met inwoners, organisaties en professionals? Hoe bouwen zij, anders gezegd, aan een ‘Wij in de wijk?’

Kijk in de kernen
De gemeente Voorst bestaat uit twaalf dorpen. Omdat de sociale samenhang nog te wensen overlaat, startte drie jaar geleden ‘Kijk in de Kernen’, een digitaal platform dat online en offline interactie tussen inwoners stimuleert. Jasper van de Kamp en Lou Repetur van Movisie in gesprek met Chris Frencken, coördinator maatschappelijke initiatieven bij gemeente Voorst en Guus Kroes, buurtsportcoach van Mens en Welzijn Voorst.