Een groenteboer organiseert in zijn winkel een diner voor ouderen uit de buurt. Het is een groot succes, de wethouder komt er zelfs op af evenals de lokale omroep. De volgende dag komt de afdeling handhaving op bezoek. De groenteboer krijgt een boete, omdat hij niet beschikt over een vergunning voor het schenken van alcohol in zijn winkel. Herken je dit? Ben jij ook zo’n gebiedsnetwerker die deze initiatieven weet op te sporen, de mensen aan elkaar koppelt en regelmatig hobbels ervaart vanuit de eigen organisatie? Dan is deze werkplaats geschikt voor jou.
Wat gaan we doen?
We zoeken het spanningsveld op. Jij neemt een vertegenwoordiger mee van die afdeling waar het niet zo vanzelfsprekend is om op een lijn mee te zitten. We gaan aan de slag met een praktijksituatie. Samen bepalen we welke thema’s we behandelen in de werkplaatssessies. Mogelijke onderwerpen zijn cultuur en taal, gezamenlijke agenda van het gebied, (ontschot) budget en actief burgerschap. In de eerste werkplaatssessie bepalen we met de deelnemers welke onderwerpen we behandelen. Alleen het eerste onderwerp staat vast: lef. Hoe werk je politiek strategisch? Hoe ontkoker jij in de wijk? En hoe gebruik jij lef in het werk?
Wat bieden we?
• 4 werkplaatssessies. Beoogde data zijn 27 september, 11 oktober, 1 november en 29 november. We zorgen voor een prikkelende introductie en brengen kennis in. We verdiepen samen op een thema en zoeken nieuwe oplossingen voor dilemma’s. Je loopt vol inspiratie de deur uit;
• Na elke sessie maken wij een verslag van de lessons learned. Zo kan de hele gemeente leren van de uitkomsten;
• Een ‘gereedschapskist’ tegen ontschotting, waarin we inzichten, bruikbare instrumenten en handelingsperspectieven verzamelen. Deze krijgt vorm tijdens de bijeenkomsten.
Wat vragen we?
• 10 LPB’ers met lef die twee vaste collega’s uit de wijk meenemen; een uit het sociale domein en de andere uit het fysieke domein;
• Aanwezigheid bij de werkplaatssessies van een dag per keer;
• Openheid om eens in de rol van een ander te stappen;
• Eigen bijdrage van € 250 per trio en akkoord van een bestuurder of directeur.
Platform31 organiseert deze werkplaats in samenwerking met LPB en het A+O fonds Gemeenten.
Heb je belangstelling of wil je meer weten? Neem contact op met Jacqueline Ravensbergen: 06- 5794 3645 jacqueline.ravensbergen@platform31.nl.
Aanmelden is mogelijk tot 15 september 2017. Na de aanmeldprocedure vindt een intake plaats. Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan plekken, onderzoeken we of er op een later moment een tweede ronde nodig is.