Het LPB heeft een enthousiast bestuur van zeven mensen die zelf met de voeten in de klei staan. Benieuwd wat hen drijft en wat ze doen in het dagelijks leven? Ze stellen zich kort aan je voor. Heb je een vraag voor één van hen, neem dan gerust contact op.
“Participatie is een werkwoord! Voor mij begon dat werk met het oprichten van een leerlingenraad op mijn middelbare school. Zo rolde ik in de jeugdraad van de gemeente Papendrecht. Sindsdien ben ik bezig met de interactie tussen (groepen) bewoners en het openbaar bestuur. Ik ben me gaan toeleggen op het wijkgericht werken, tegenwoordig bij de gemeente Breda.
De relatie tussen de overheid en de bewoners verandert en de rol van de wijkprofessional verandert mee. De focus komt steeds meer te liggen op thema’s waarin veel partijen een verantwoordelijkheid hebben. De enige manier om die verantwoordelijkheid gezamenlijk in te vullen is door samen te werken. Alleen zo kunnen we het maatwerk leveren om onze wijken op orde te houden of te brengen.
Juist daarom ben ik sinds 2022 actief als voorzitter van het LPB. Via dit netwerk kunnen we kostbare kennis en ervaring uitwisselen, elkaar inspireren en samen leren. Zo worden we nog beter in ons vak en blijven we verschil maken in ons werk in de wijk.”
Het lidmaatschap voor het LPB sluit je af per organisatie. Je betaalt als organisatie slechts € 500,- per jaar. Het spreekt natuurlijk voor zich; hoe meer leden, hoe beter wij de wijkaanpak en het werk van de wijkprofessional kunnen ontwikkelen. Al meer dan honderd gemeenten en organisaties zijn aangesloten bij het LPB.
Martin: Hier graag een formulier inbouwen