Programma

Programmaboek

Voorpret is fijn! Neem nu alvast een kijkje in het programmaboek en kijk alvast wat je favoriete workshops en excursies zijn.

Woensdagavond (vanaf 17.30 uur)

Natuurlijk is het heerlijk om na een werkdag aan te komen in het warme, gezellige ACEC-café. Je geniet van het Turkse buffet, drinkt een Apeldoorns biertje of colaatje en ontmoet oude bekenden en nieuwe gezichten. Maar waarom zou je de avond ook niet meteen inhoudelijk nuttig besteden en alvast ‘echt in het congres duiken’? Ga mee op één van de excursies die we voor je hebben georganiseerd. Ontmoet bijzondere mensen en bezoek interessante plekken waar je normaal niet snel komt. Je hoeft je hier vooraf niet voor op te geven. Zorg dat je er om 19.00 bent (en om 18.00 uur als je eerst nog mee wilt eten) en sluit aan. We gaan er lopend naartoe. De excursies duren ongeveer anderhalf uur dus daarna heb je nog genoeg tijd om lekker (verder) te ontspannen.

  • Zinloos geweld
  • Brand!
  • Onder één dak
  • Turkse buren
  • Gewoon anders

Donderdag

Een bomvolle LPB-dag: leer van deskundigen en collega’s. Laat je inspireren en laat jezelf een spiegel voorhouden. Aan het eind van de dag is het tijd voor ontspanning.

’s Morgens komen we allemaal samen in theater- en congrescentrum Orpheus. Deskundige en inspirerende sprekers als arabiste/Roermondse Petra Stienen, sociaal psycholoog Daniel Wigboldus en onderzoekster Femmianne Bredewold nemen ons mee langs verschillende facetten van ons congresthema.

Na een verkwikkende lunch gaan we ‘s middags de stad in voor workshops en masterclasses rondom een viertal deelthema’s:

Elk deelthema biedt je vervolgens een aantal keuzes. Lange, waarbij je twee-en half uur (de hele middag dus) ‘onder de pannen bent’ en korte van één uur, waarvan je er twee achter elkaar kunt doen.

De sessies variërend van een lezing tot een workshop waarin je een vaardigheid kunt aanleren of oefenen. Van een intiem gesprek tot een dolle boel. Soms ben je met collega’s onder elkaar, soms praat je met bestuurders. Soms zit je aan tafel met een ervaringsdeskundige, soms vertelt de rijksoverheid over de ‘facts and figures’. Kortom, je keuze is breed. En of je nu wijkcoördinator bent of trekker van een sociaal team, strategisch adviseur, wijkwethouder, medewerker van een wooncorporatie, stedenbouwkundige, wijkagent of wijkbeheerder, je vindt hier zeker iets van je gading.

En wat je ook kiest, wij zijn ervan overtuigd dat het je zal inspireren en verder helpen!
Je hoeft je vooraf niet voor een deelthema aan te melden. We gaan ervan uit dat de groep zo breed is samengesteld en het aanbod zo interessant dat alle sessies zich zullen vullen. Mocht je zeker willen zijn van een plekje in de sessie van jouw keuze, ga dan op tijd op stap naar de deellocatie. Zit een sessie toch vol, dan kun je altijd bij een sessie op dezelfde deellocatie terecht. Ook als je inmiddels een beetje te laat bent. Alle deellocaties zijn lopend vanaf de ochtendlocatie Orpheus bereikbaar maar voor het Havenpark en het Onderwijskwartier zetten we ook bussen in.

Na een borrel en het diner in verschillende restaurants in de binnenstad sluiten we de dag af met een feestavond met de band ‘Sesam Sensation’ bij Gigant Podium en Filmtheater.


Vrijdag

Vandaag een informele, actieve en verrassende dag. We starten en eindigen de dag bij Park Berg en Bos bij Apenheul en sluiten het congres op mooie wijze af.

Bezoek bijzondere gebouwen zoals het voormalig zendgebouw van Radio Kootwijk of Omnisport. Ervaar bijzondere plekken zoals het prehistorisch Hapskamp of de meldkamer van de politie. Ontmoet bijzondere mensen zoals David en Jolien van Real X op de Zwitsallocatie, de bevlogen ondernemers Rijn Platteel en Bas Gregoor die met leegstand aan de slag zijn, of onze eigen Apeldoornse burgemeester John Berends. Ervaar de Apeldoornse natuur of de stad en haar wijken zelf. Beleef het als een uitje voor jezelf of ga mee op de buddy-excursie met bewoners.

Kortom, we hebben een enorm breed en interessant aanbod aan excursies waaruit het lastig kiezen wordt. Dat kiezen doe je ook niet vooraf maar ter plekke. En is de excursie van jouw keuze vol? Laat je verrassen door één van de andere. Het wordt waarschijnlijk een waardevolle ervaring waar je later met plezier aan terug denkt!

Bij terugkomst volgt een gezamenlijke lunch. Laat je daarna verrassen door een bijzondere lezing door bioloog/apendeskundige Patrick van Veen. Tot slot blikken we samen terug op deze drie dagen en natuurlijk vooruit naar volgend jaar. Wie zal in 2017 gastheer zijn van dit congres?