Over LPB

Netwerkorganisatie

LPB staat voor Stichting Landelijk Platform Buurt- en Wijkgericht Werken. Het LPB is een netwerkorganisatie van en voor professionals die werkzaam zijn in de wijkaanpak. Regisseurs, pioniers, intermediairs, bruggenbouwers, voorlopers … wijkambtenaren die op zoek gaan naar de grenzen van hun vakgebied – en die over de grenzen heen kijken.

Uitwisselen van kennis en ervaring

De belangrijkste doelstelling van het LPB is het samenbrengen van vakgenoten en het uitwisselen van kennis over en ervaring met wijkgericht werken.

Kennisdeling

De expertise van het LPB-netwerk is openbaar en voor iedereen beschikbaar via deze website. Met je linkedIn profiel meld je je heel gemakkelijk aan voor ons online netwerk: LPB Community. We nodigen je van harte uit om je eigen ervaringen in het wijkgericht werken met ons te delen.

Helemaal op de hoogte met LPB

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt maandelijks. Op de homepage vind je onderaan de aanmeldknop. Het LPB is ook actief op de sociale netwerken Twitter, LinkedIn en Facebook. Zo blijf je op de hoogte van alles wat er te vinden is over het LPB op de sociale media. En zit je bijvoorbeeld niet op Twitter, dan kun je toch hier alle tweets vinden en mis je niks!

LPB Congres en LPB Meetup

In het levendige netwerk van LPB zijn veel wijkprofessionals van gemeenten actief. Zij spreken elkaar een aantal keer per jaar tijdens een themabijeenkomst of andere ontmoeting. Jaarlijks organiseert het LPB een congres in november; een inspirerende driedaagse met honderden deelnemers, over de actuele kwesties in het wijkgericht werken. Meer informatie over het congres vind je hier. Daarnaast vind jaarlijks vlak voor de zomer de LPB Meetup plaats, een dag over gebiedsgericht werken bij jou in de regio. Interesse om dit te organiseren? Pak dan de informatie over het LPB Congres er bij.

LPB Congres organisator worden

Het LPB Congres is een jaarlijks congres dat ieder jaar georganiseerd wordt door een andere (gast)gemeente. De leden van het LPB maken daardoor ieder jaar kennis met een andere stad, andere projecten en andere mensen. Dit maakt het congres voor de LPB leden aantrekkelijk. Daarnaast is het voor de organiserende gemeente fijn om input te krijgen van zo’n grote groep aan vakgenoten. Wil je dit LPB Congres organiseren, of interesse om de LPB Meetup binnen te halen? Lees hier meer over de procedure en de werkwijze.

Aangesloten leden

Alleen organisaties (gemeenten, corporaties etc.) kunnen lid worden van het LPB. Het lidmaatschap geeft je toegang tot themabijeenkomsten en je krijgt kortingen, bijvoorbeeld op het jaarlijkse LPB Congres. Als lid kun je meepraten over de koers van het LPB, bijvoorbeeld in de klankbordgroep. Kijk hier voor meer informatie over het lidmaatschap en het inschrijfformulier. Ben je benieuwd welke gemeenten al lid zijn van het LPB klik dan hier voor de ledenlijst of bekijk alle leden op de kaart.

LPB Community

Met de LPB Community op je smartphone of tablet kun je in contact komen met LPB leden en collega wijkambtenaren. Tijdens het LPB Congres vind je hier alle informatie, en de rest van het jaar staat hier het laatste nieuws van LPB.nl. Ga hier met elkaar in gesprek over wijk- en buurtgericht werken. Wil je een idee toetsen, een ervaring delen of een vraag stellen? Doe dat hier! Meld je nu aan met voornaam, achternaam, mailadres en gemeente.

Oorsprong

De afkorting LPB heeft zijn oorsprong in de officiële naam: Stichting Landelijk Platform Buurt- en Wijkgericht Werken. Het LPB is een onafhankelijke en niet-commerciële organisatie. Sinds de oprichting in 1994 is het LPB uitgegroeid tot een platform waar meer dan 100 gemeenten en enkele andere organisaties bij zijn aangesloten. Van Den Helder tot Maastricht en van Altena tot Zwolle. Grote en kleine gemeenten, gemeenten met meer dan tien jaar ervaring en gemeenten die net met wijkgericht werken beginnen.