Publicatie: Je start in de stad en eindigt in de wijk

3 februari, 2021 - Webredactie

‘Je start in de stad en eindigt in de wijk’ is een speciale editie van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken. Op 4 februari wordt deze speciale editie overhandigd aan Hamit Karakus, directeur van Platform31 en Martijn Balster, wethouder van Wonen, Wijken en Welzijn van de gemeente Den Haag en stadsdeelwethouder van Escamp tijdens een virtuele stedentocht. Hier kan je je aanmelden

Corona heeft de wijk weer op de kaart gezet. Dat hadden Radboud Engbersen, expert bij Movisie en Monique Kremer, hoogleraar Actief Burgerschap aan de Universiteit van Amsterdam en voorzitter van de Adviescommissie Vreemdelingenzaken, niet voorzien toen ze in de winter van 2018 voor het eerst op verkenning gingen naar de vele nieuwe gedaanten van de stad. Wel was toen al duidelijk dat de stad weer hot was, en vele adjectieven opgeplakt kreeg, van de inclusieve tot de gezonde stad.

Engbersen en Kremer namen er vier onder de loep: de superdiverse, de religieuze, de attente en de mooie stad. Verschillende steden hebben ze daarvoor bezocht, onder andere Antwerpen, Zwolle, Tilburg, Deventer, Almere en Zwolle.

De verschillende reportages zijn gebundeld in Je start in de stad en eindigt in de wijk, een extra editie van Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken, die wordt afgesloten met een oproep voor een nieuw wijkenbeleid.

4 februari is de online lancering, meld je hier aan

Lees hier één van de artikelen: Nieuw wijkenbeleid vraagt inzet op 3 sporen