Nieuw platform in Amsterdam West geeft bewoners meer invloed in bestuur

5 februari, 2017 - Webredactie

Bewoners van het Amsterdamse Stadsdeel West kunnen sinds eind januari via het nieuwe online platform Stem van West direct invloed uitoefenen op de bestuursagenda in hun stadsdeel. Het online platform maakt het mogelijk om een stelling, idee of plan voor de buurt te uploaden. Ook kunnen bewoners digitaal meepraten en stemmen over wat zij belangrijke onderwerpen in West vinden.

Elk ingezonden plan wordt op het platform openbaar gemaakt voor andere buurtbewoners om te reageren en stemmen. Maandelijks komt het voorstel met de meeste stemmen direct op de agenda van het Algemeen Bestuur van stadsdeel West. Zo is de buurt direct betrokken bij de agendering van de bestuurscommissie van het stadsdeel.

Leden van het Algemeen Bestuur (AB) gaan de wijk in en leggen uit wat het online platform ‘de Stem van West’ voor de bewoners kan betekenen. Het AB wil namelijk graag weten welke interessante ideeën en plannen er leven bij de bewoners van West.

Iedere bewoner kan een plan uploaden op de Stem van West. Wanneer je een voorstel hebt geüpload, kun je andere buurtbewoners uitnodigen om op je plan te stemmen. Na 30 dagen wordt gekeken welk voorstel de meeste stemmen heeft behaald. Dit voorstel wordt dan op de agenda gezet van het Algemeen Bestuur en uitgebreid besproken. In de eerste 30 dagen nét niet eerste geworden? Bewoners hebben in totaal 90 dagen de tijd om de meeste stemmen te behalen, met de kans het voorstel te komen pitchen in de vergadering van het Algemeen Bestuur!

 

Bron: www.Parool.nl en www.stemvanwest.amsterdam.nl.