Het LPB Congres 2019 gaat naar… Capelle aan den IJssel!

16 november, 2018 - Webredactie

Tijdens de afsluiting van het LPB Congres in de Noordoostpolder maakten we bekend dat de gemeente Capelle aan den IJssel het landelijke congres in november 2019 organiseert. De Capelse wethouder Wilson (gebiedsgericht werken): “Daar zijn we als college en als organisatie ontzettend trots op.”

Het thema van het congres is Into a new decade, een expeditie voor de geest. Daarbij wordt aan de hand van verschillende leerroutes stilgestaan bij wat nu gebeurt in de samenleving, maar ook bij ontwikkelingen in de toekomst en de invloed daarvan op de maatschappij, inwoners en gebiedsgericht werken.

Grote vraagstukken
LPB-voorzitter Willem Stam: “De komende jaren komen grote vraagstukken op ons af. Alle inwoners van Nederland krijgen daar mee te maken. Denk aan de energietransitie, de toenemende diversiteit van de samenleving of de razendsnelle ontwikkeling van nieuwe technologie om er maar eens drie te noemen. In buurten en wijken komen veel van deze vraagstukken samen. Laten we daarin niet het oude blijven doen, maar op zoek gaan naar nieuwe werkwijzen en oplossingen. Een expeditie voor de geest, daar begint het mee. En Capelle gaat daarin met ons voorop lopen.”

Vooruitstrevend
De Capelse wethouder Marc Wilson is enthousiast: “In Capelle proberen we steeds meer opgave- en gebiedsgericht te werken. We zien veel uitdagingen als we naar de toekomst kijken. We willen daarover met de ruim 400 professionals uit heel het land in gesprek; daarbij leren we van elkaars ervaringen. Ik kijk erg uit naar het congres en hoop dat een ieder zich welkom voelt in Capelle!”

Bekijk hier de promo van Capelle aan den IJssel, binnenkort meer!