Jetze van der Ham (Gemeente Breda) nieuwe voorzitter LPB

18 november, 2022 - Webredactie

Op ons jaarlijkse LPB Congres in Eindhoven is de nieuwe voorzitter van het LPB gestart. Jetze van der Ham is wijkbeheerder bij de gemeente Breda en na een periode in de klankbordgroep actief te zijn geweest nu voorzitter geworden in het bestuur. Hij neemt het stokje over van Willem Stam die bijna 20 jaar voorzitter is geweest. Tijdens het congres heeft Jetze zich voorgesteld en een aantal punten benoemd waar hij de komende tijd mee aan het werk gaat.

“Participatie is een werkwoord!” Zegt Jetze: “Voor mij begon dat werk met het oprichten van een leerlingenraad op mijn middelbare school. Zo rolde ik in de jeugdraad van de gemeente Papendrecht en sindsdien ben ik bezig met interactie tussen (groepen) bewoners en het openbaar bestuur. Door mijn studie maatschappijgeschiedenis belandde ik in Rotterdam – waar ik ook actief was als bewoner naast mijn werk, totdat ik voor de gemeente Rotterdam ging werken als wijkmanager. Na een uitstapje naar Platform31 werk ik nu als wijkbeheerder in Breda.”

“De rol van de lokale overheid en daarmee de rol van de wijkprofessional verandert snel. De focus komt steeds meer te liggen op thema’s waar veel partijen een verantwoordelijkheid in hebben. De enige manier om die verantwoordelijkheid gezamenlijk in te vullen is door samen te werken.  Alleen zo kunnen we het maatwerk leveren om in onze wijken op orde te houden wat op orde is – en aan te pakken wat nog op orde moet komen.”

Het bestuur heeft een werkplan gemaakt voor de komende periode. Taken en rollen zijn daarin beschreven en de uitgangspunten van het werkplan vormen de basis voor de inzet van het LPB in verschillende samenwerkingen.

Heb je vragen aan Jetze ? Neem gerust contact met hem op via LinkedIn.