Eindhoven: terugblik en college

Als jullie niet bij ons langs kunnen komen. Dan komen we toch bij jullie? Daarom gaan we weer On the road. Ter inspiratie, ter verdieping, of misschien ter kennismaking. Samen met de gemeente Eindhoven gaan we ons verdiepen in een thema dat hoog op de bestuurlijke agenda’s staat: ‘brede welvaart’. Hoe abstract kun je het hebben? Laten wij daar als wijkambtenaren nou voor zijn gemaakt om ambtelijk en abstract jargon tastbaar te maken.

Maar hoe doe je dat achter je scherm? Op maandagmiddag 8 maart ging LPB On the road naar Eindhoven. Leuk dat je er bij was! In deze video blikken we terug: wat is brede welvaart voor jou en hoe passen we dit in ons werk toe?

College

Peter Hein van Mulligen, Hoofdeconoom bij het CBS, neemt ons mee in de brede welvaart. We zien dat Nederland redelijk egalitair is, maar op bepaalde vlakken verschillen we steeds meer. Is dat te zien in het bbp, wat we netjes meten? Of moeten we breder kijken? Daar is de ‘brede welvaart’ voor. Zo zien we in steden en tussen wijken de verschillen. Bekijk daarvoor bijvoorbeeld de regionale monitor.