Vrijdag

21 november, 2018 - Webredactie

The day after het Maakbare Festival en de laatste dag van het congres in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. We keken terug naar de woensdag en donderdag van het congres. Wat voor inspiratie is er op gedaan, wat nemen we mee naar huis?

In het inschrijfformulier stelden we een aantal aanvullende vragen. Denk hierbij aan ‘Hoeveel zwemdiploma’s heb je?’, ‘Maak jij ’s ochtends je bed op?’ en ‘Hoe duurzaam ben je?’. Na alles naast elkaar te hebben gelegd, kwamen daaruit vier ‘ideale polderbewoners’. Zij mochten op het podium komen en de benaderingsvraag: Hoeveel inwoners heeft Noordoostpolder? beantwoorden. Anna zat er het dichtstbij en komt nog eens terug voor een diner en overnachting in ’t Voorhuys!

Spreker Ruud Veltenaar gaf ons in zijn inspiriment een kijkje in de toekomst en zette de deelnemers aan het denken over de sociale- en ecologische crisis. “We moeten kantelen!” was zijn oproep.Wil je zijn presentatie en ander materiaal nog eens bekijken? Via deze link kun je zijn presentaties aanvragen en bekijken! Gebruik wachtwoord: GEMNOP. Let op: dit wachtwoord is maar 14 dagen geldig.

LPB-voorzitter Willem Stam deed de beschouwing: “In de maakbare samenleving werkten markt, overheid en burger samen. Dat is nu anders, en is de maakbaarheid verworden tot digitale afhankelijkheid”.

En natuurlijk, was daar nog de bekendmaking van de gemeente waar het LPB Congres in 2019 plaats vindt! De winnaar: Capelle aan de IJssel!  Bekijk hier hun winnende filmpje.

JKM-9443

JKM-9440

JKM-9455

JKM-9459

JKM-9464

JKM-9467

JKM-9484

JKM-9499

JKM-9493

reacties

Reageren? Log in via