Bestuurlijk programma

15 november, 2018 - Webredactie

Voor de eerste keer was er tijdens het LPB congres een speciaal ‘side program’ voor burgemeesters en portefeuillehouders buurt- en wijkgerichtwerken. Op donderdagochtend was er voor hen een passend programma. Het onderwerp: representatieve democratie versus participatieve democratie. Burgemeester van Heerhugowaard Bert Blase, nam de bestuurders mee in het verhaal van de nieuwe democratie.

Vakspecialisten van de gemeenten Haarlemmermeer, Groningen en Enschede verzorgden drie korte pitches waarna zij aan de hand van stellingen met elkaar en de deelnemers in discussie gingen. Commissaris van de Koning Leen Verbeek was moderator van de discussie. Het was een programma waarbij bestuurders (elkaar) ontmoetten en zich konden laten inspireren in een unieke locatie: de Poldertoren, het centrale hart van Noordoostpolder.

Pitches nog eens terugkijken? Bekijk hier de presentatie van Jeroen Haan over tweebenige democratie en bekijk hier de presentatie van Hans Koning ter Heege over gebiedsgericht werken.

DsCAybaX4AA5oPF.jpg-large

DsCG6P-WkAAmhgP.jpg-large

PHOTO-2018-11-15-11-01-29

PHOTO-2018-11-15-10-49-55

reacties

Reageren? Log in via