Congresprogramma

Woensdag 16 november

Wat leuk dat je al op woensdag naar Eindhoven bent afgereisd. Voel je welkom. Je hebt je bagage misschien al naar je hotel gebracht en bent al ingecheckt of doet dat later deze avond. 

Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom in museumcafé Karel I bij het Van Abbemuseum. Daar kun je laten weten dat je er bent en krijg je je congresbadge.

Zie deze bijeenkomst als een informele opening van het congres. Het zal na twee jaar corona vast een goed weerzien zijn. Je kunt een hapje eten, de wethouder Wonen en wijken komt jullie veel plezier wensen voor de komende dagen en de dj draait een muziekje. 

Het congres vindt plaats in de week van lichtfestival GLOW en dus kun je in groepjes onder begeleiding van een gids een deel van de route lopen. We raden je zeer aan die kans te grijpen. In het museumcafé ronden we om 23.00 uur af. 

Donderdag 17 november 

Ochtend  
Het ochtendgedeelte is vandaag in het Pullman Hotel aan de Vestdijk. Vanaf 08.30 uur is de inschrijfbalie open. Zonder dat je er veel van merkt begint tijdens de koffie vanaf 09.00 uur het programma al een beetje.  

Na de opening hebben we allereerst sociaal geograaf Josse de Voogd als spreker en daarna Volkskrant-journalist en presentator van Met Het Oog Op Morgen Sheila Sitalsing.  

Na de koffiepauze nemen we afscheid van LPB voorzitter Willem Stam. Na 23 jaar is het mooi geweest. Willem wordt geïnterviewd en laat vast nog enkele mooie herinneringen de revue passeren. Na het ochtendprogramma krijgt (bijna) iedereen een fiets en vertrekt naar de locaties voor het middagprogramma.

Middag  
Op de middaglocatie begin je met een lunch. Kijk bij de Werkprogramma’s wat er te doen is en geef dit door bij je aanmelding. Vanaf 16.30 uur heb je even tijd voor jezelf. Sommigen moeten nog inchecken in het hotel. Anderen willen zich graag even opfrissen voor de avond.  

Avond 
Op de fiets ga je naar het Klokgebouw op Strijp S. Daar brengen we de avond door. Het feest in het Klokgebouw eindigt om 01.00 uur.  

Vrijdag 18 november 

Om 9.00 uur is er koffie en thee bij opnieuw het Pullman Hotel. Vanaf 9.30 uur opent onze dagvoorzitter Senna Swinkels de dag.

Eva Rovers houdt jullie wakker met een vurig pleidooi voor Burgerraden en we maken de gemeente bekend die in 2023 het LPB Congres gaat organiseren.

Omdat we op donderdag afscheid hebben genomen van de voorzitter van het LPB hijsen we vandaag een nieuwe op het podium.

Niemand minder dan de Eindhovense rapper Fresku sluit het LPB Congres dit jaar af. Na een heerlijke lunch neem je al je ervaringen van de afgelopen dagen mee naar huis.