Het programma

Woensdagavond

Je bent vanaf 17.00 uur van harte welkom in het gemeentehuis van Capelle. Eventueel samen met collega’s registreer je je voor het congres. Na de registratie is er gelegenheid om iets te drinken en daarna samen te genieten van het dinerbuffet. Als warming up voor donderdag en vrijdag hebben we een gevarieerd aanbod activiteiten om kennis te maken met Capelle. Van mee met de politie, stadsmarinier of handhavers tot een verdiepende Themater-bijeenkomst over participatie. En natuurlijk is er de traditionele meet-en-greet waar je na een activiteit kunt aansluiten. Praat met een hapje, drankje en muziek bij met je collega’s. Lees er meer over in het programmaboekje.

Donderdag

Na de spectaculaire opening om 9.15 uur heten burgemeester Oskam en de voorzitter van het LPB je van harte welkom. Vervolgens bijt Hamit Karakus, directeur van Platform31, het spits af. Na deze inspirerende woorden houden we een korte pauze. We worden daarna verder opgewarmd voor de expeditie in het middagprogramma. Wendy Hoogendijk en Eva Kruijs zijn jonge, verfrissende representanten van een nieuwe generatie. Ze zetten theater en muziek in als middel om iets in beweging te zetten en belangrijke thema’s op toegankelijke wijze bespreekbaar te maken. Melvin Redeker, een avonturier met meer dan 25 jaar ervaring aan gewaagde expedities geeft ons het laatste zetje met tips voor de vier expedities van dit LPB Congres. ’s Middags volg je een van de expedities die je hebt gekozen bij aanmelding en verdiep je je vanuit een specifiek perspectief in de samenleving van de toekomst. De echte doorbijter neemt deel aan de oplossing van ingewikkelde vraagstukken of gaat aan de slag met toffe werkvormen bij de individuele ontwikkelings-expeditie. Aan het einde van de middag fris je je op in het hotel, is het tijd voor een borrel en een hapje en ga je daarna dineren bij een verrassende dinerlocatie. Om 21.00 uur is het feest bij één van de mooiste locaties van Capelle: het Zalmhuis. Aan het einde van de avond ga je verrast, opgewekt en voldaan terug naar je hotel.

karakus Wendy-1030x686 redeker  

Vrijdag

Het LPB Congres 2019 sluiten we samen af door terug en vooruit te blikken. Op vrijdag word je verwacht in het Isala Theater voor de presentaties van korpschef Frank Paauw en futurist Richard van Hooijdonk. Aansluitend is de bekendmaking van de congreslocatie in 2020. Daarna kun je genieten van een heerlijke lunch. Wil je dan nog niet naar huis? Rijd een rondje mee met de citytour.

Paauw RichardVanHooijdonk_3787-1