Dagvoorzitter Alida Vreden-Cyrus

“Als je mee wilt doen, kun je meedoen”

Ze kijkt er naar uit, naar het LPB-congres in november in Capelle. Alida Vreden-Cyrus, zelfstandig ondernemer met een groot hart voor de maatschappij, is dan dagvoorzitter. “Als socioloog wil ik me graag verdiepen in mensen en grootstedelijke vraagstukken. Het is heel interessant dat dát bij het LPB-congres samen komt.”Alida Vreden

Alida is vooral een duizendpoot. Als zelfstandig ondernemer traint ze verpleegkundigen van ziekenhuizen en revalidatiecentra door heel het land. En dat is niet geheel toevallig. “Ik studeerde HBO-V, stond zelf aan het bed, gaf leiding in ziekenhuizen en was ook docent verpleegkunde. Op een gegeven moment dacht ik: wat ik als docent doe, kan ik ook zelfstandig.” Buiten haar werk als ondernemer zet ze zich graag in voor de samenleving. Ze helpt in het project Zomerondernemer jongeren uit de regio Rijnmond met het opstarten van hun eigen bedrijf. Ook is ze voorzitter van de stichting Themater, dat al ruim 15 jaar thema-avonden voor Capellenaren organiseert over allerlei maatschappelijke onderwerpen.

Alida is bovenal een Capellenaar. “Ik woon er nu 17 jaar. Ik heb Capelle in die tijd goed leren kennen. Het mooie hier is dat mensen elkaar echt kennen. Als ondernemer én inwoner zie ik dat Capelle een hechte gemeenschap is, waarin je makkelijk wordt opgenomen. Als lid van het economisch netwerk had ik heel snel contact met heel veel verschillende mensen. Dat was eenvoudig.” Het mooiste aan Capelle? “Als je mee wilt doen, kun je meedoen. En als je niet kunt meedoen, zijn er hier altijd mensen die je kunnen helpen. Dat is echt die hechte, en tegelijkertijd open gemeenschap.”