Het programma

Woensdagavond (vanaf 17.00)

De Poldertoren in Emmeloord, het middelpunt van de polder, is de locatie waar we starten. In de Poldertoren maak je tijdens de Eat, Meet & Greet kennis met de andere congresbezoekers. Onder het genot van een hapje en een drankje beleef, zie en hoor je op verschillende verdiepingen van de Poldertoren de bijzondere geschiedenis van Noordoostpolder. Rond 23.00 uur is het programma afgelopen.

Schermafbeelding 2018-05-28 om 09.54.35

Donderdag

Schermafbeelding 2018-05-28 om 11.59.53Om 8.45 uur is de ontvangst en starten we met koffie en thee. Dagvoorzitter Hennie Bogaards, oud-wethouder van de gemeente Noordoostpolder, opent het congres. De eerste sprekers in het plenaire programma zijn Eva Vriend en Sybe Schaap. Zij nemen je mee terug in de tijd, maar leggen ook de link met het heden. Het selecteren van geschikte inwoners voor dit nieuwe vruchtbare land, hoe ging dat?
En wat zegt dat tegenwoordig over de poldersamenleving. Een interessante kijk op hoe onze samenleving vandaag de dag functioneert.

Ruben Terlou, bekend van documentaireseries ‘Langs de Oevers van de Yangtze’ en ‘Door het hart van China’ vertelt daarna een inspirerend verhaal over de maakbare samenleving. China, en de rol van de overheid staat centraal. Hoe ver gaat die rol van de overheid? Na de lunch, om 13.30 uur starten de workshops. Je kiest bij het aanmelden uit een groot aanbod van workshops, masterclasses en excursies. Voor ieder wat wils op verschillende plekken in de polder. Ben jij geïnteresseerd in de veranderende rol van de overheid? De ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving of het sociale domein? Het kan allemaal!

Na de workshops heb je de tijd om terug te gaan naar je overnachtingslocatie en je gereed te maken voor de avond. In ’t Voorhuys staat om 19.00 uur het stamppotbuffet klaar. Vanuit daar vertrekken we rond 20.45 uur gezamenlijk naar Netl voor het maakbare festival. Netl is een uniek stukje polder! Een natuurspeeltuin, waar je kunt ontspannen en genieten van live muziek. Liever in beweging? Ga met de voeten  van de vloer bij de silent disco of laat je verrassen door show en spektakel. Onthoud: niets is wat het lijkt. Daar moet je toch bij zijn?

Om 01.00 uur is het festival afgelopen en vertrekken de bussen weer naar jouw overnachtingslocatie. Ga je liever eerder terug? Vanaf 22.15 uur rijden er bussen terug.

Schermafbeelding 2018-05-28 om 09.54.35

Vrijdag

LPB sprekersVoor het programma van vrijdag gaan we naar de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Vandaag staat in het teken van de toekomst. Hoe ziet onze samenleving er in 2030 uit? Filosoof en trendwatcher Ruud Veltenaar neemt je mee en geeft je stof tot nadenken. Want wat betekent de toekomst voor wijkwerkers? En kunnen we hier invloed op uitoefenen? Of heeft dat juist een averechts effect? Voorzitter van het LPB Willem Stam sluit het congres af.

Om 12.00 uur kun je lunchen tussen de fladderende vlinders en een wandeling maken langs duizenden bijzondere orchideeën en ondeugende aapjes.