Donderdagmiddag

Na het plenaire ochtendprogramma zijn alle deelnemers op de fiets naar de 9 verschillende workshoplocaties in de stad gegaan, waar eerst geluncht wordt. Helaas is het wat druilerig weer, maar gelukkig zijn de verschillende locaties niet heel ver weg. Op de locaties staat de lunch klaar.

1 fiets

Op de meeste locaties is er een workshop verzorgd door bewoners (een bewonersinitiatief), een workshop van een andere organisatie (in de meeste gevallen vanuit het land) en een ‘doe-activiteit’, variërend van graffiti spuiten tot haken, van schaatsen tot wandelvoetbal.

0 workshop

Het weer wordt er in de loop van deze donderdagmiddag niet beter op. Op de terugweg richting centrum worden de meeste deelnemers in meer of mindere mate nat. Een deelnemer uit de Haarlemmermeer wordt zelfs bijzonder nat als hij de fiets parkeert in één van de stadsgrachten. De fiets staat toch wel op slot?

Veel deelnemers doen na de workshoprondes een persoonlijke verkenning van het horecaklimaat in de stad om daarna naar het restaurant te gaan waar men is ingedeeld voor het diner. Op 10 verschillende plekken in de stad wordt gegeten en vinden geanimeerde gesprekken plaats, waarbij er stevig genetwerkt werd.

Na negen uur wordt pop-podium Neushoorn het episch centrum van het congres. De band Casino Royale gaat los, en de benen (en heupen) van nogal wat deelnemers ook. Naast het dansen is er ook hier ruimte voor een goed gesprek. Hier is een hoekje voor ingericht, en daar wordt ook goed gebruik van gemaakt. Of werd hier alleen uitgerust?

 

1 band 1 publiek
Om 1 uur houdt de band op, en moeten de die-hards toch echt Neushoorn verlaten. Uit social-media bronnen blijkt dat een enkeling het toen nog niet genoeg vond, en er nog meer in de stad geparticipeerd werd.