Programma

Tijdens het congres kies je op de dag zelf aan welke workshops, masterclasses of labs je deelneemt. Het programma vind je in de congresplanner die je bij aankomst krijgt uitgereikt. Wil je je een beetje voorbereiden? Het programmaboekje bekijk je alvast hieronder. Meer weten over de workshops, masterclasses en labs die je op donderdag kunt bijwonen? Het aanbod bekijk je hier.

 

Woensdagavond

Op woensdagavond is vanaf 17.00 uur de ontvangst in de Spoorzone, in de Hall of Fame. De Hall of Fame is een plek met de jeugdige energie van muzikanten en skaters. Maak kennis met Tilburg en dompel je onder in de ontspannen sfeer. Ontmoet de mensen die de stad energie geven en laat de vonk overslaan! Vraag bijvoorbeeld Ton Evers, oprichter van de succesvolle Whatsapp buurtwacht, het hemd van het lijf. Luister naar de muziek van Casita of ontmoet de mensen van de Quiet500. Nassar organiseert toernooien op de veldjes of ontdek wat het betekent om elk dag een zwerfie op te pakken. Op de woensdagavond moet niks, maar kan alles. Daarnaast is er voldoende ruimte om te netwerken en bij te praten met collega’s uit het vak, die je mogelijk al een hele poos niet meer hebt gezien. Struin door het gebouw en laat je verrassen door bijzondere ontmoetingen. Voor een voorproefje ga je alvast naar het inspirerende verhaal van Karima Razawi.

Donderdag

Op donderdagochtend wordt het congres officieel geopend in Poppodium 013. Vanaf 08.45 uur is er gelegenheid om in te checken voor het congres, bagage af te leveren en een kop koffie te drinken. Om 09.40 uur wordt het congres geopend door Willem Stam, voorzitter van het LPB. Gevolgd door een plenaire sessie met Hans Boutellier, Pieter Tops, Annemarie Mars. Lees hier meer over deze sprekers. Tussendoor is er een goed gesprek over lokale energiecorporaties met Dirk Vansintjan en Roel Woudstra. Rond 11.15 uur is er een koffiepauze en diverse optredens.

Op donderdagmiddag kies je uit vele interessante workshops, masterclasses en labs. Er zijn twee rondes: de eerste ronde is van 14.00 tot 15.00 uur. De ronde is van 15.30 tot 17.00 uur. De labs duren van 14.00 tot 17.00 uur. Je kiest zelf welke workshops, masterclasses of labs je wilt bijwonen. Vooraf inschrijven is niet nodig.
Zo is er bijvoorveeld de workshop van Elise de Ruiter. Zij is freelance programmaontwikkelaar voor Theater De Vaillant. Daar ontwikkelt zij in samenwerking met creatieve en sociale partners een kleurrijk programma in het hart van de Haagse Schilderswijk. In theater De Vaillant komen de lyrische energie van Ghanese kerken en de lichtvoetige van Hindoestaanse dansgroepen samen. De onbeteugelde energie van de Marokkaanse straatvoetballertjes en de kordate van de Turkse vrouwengroepen ontmoeten elkaar. Het theater als energiecentrale, waar uiteenlopende wensen, ideeën, doelgroepen en doelen botsen en vonken als vuursteentjes. Hoe leid je dit in goede banen? Hoe vorm en buig je de input van diverse doelgroepen tot een programma dat resultaat oplevert? Hoe voorkom je dat deze samenkomende energie omslaat in een elektrische storm? En hoe bouw je een blijvend en goed functionerend netwerk dat steeds weer opnieuw energie oplevert voor projecten en programma’s? In deze workshop krijg je op praktische en inspirerende wijze tools aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de diverse doelgroepen in je werkomgeving, om zo het beste uit je netwerk te halen.

Maar er is nog véél meer! Volg bijvoorbeeld de workshop van Robin van der Helm over de leegstand van winkelpanden. Of ga op zoek naar de energie in jezelf tijdens de workshop van Vera Boots over het vinden, herkennen en gebruiken van jouw persoonlijke energie. Mark Verhijde neemt je mee in de statische energie tussen professionals en bewoners. Dat schuurt nog wel eens, hoe ga je daar mee om? Ondermijnende energie van criminaliteit komt aan bod in het lab dat Edward van der Torre en Pieter Tops verzorgen. Letterlijke energie die vrijkomt bij het oprichten van energiecorporaties door groepen bewoners is het thema van de workshop verzorgd door de gemeente Delft.

De donderdag wordt afgesloten met een energiek feest in stadsbrasserie Dudok met live-band Stick ‘N Stones en DJ Keezus Christus.

Vrijdag

Vrijdagochtend verzamelen we tussen 09.00 en 09.30 uur in de Wagenmakerij in de Spoorzone. Vanuit de Wagenmakerij ga je in groepen de wijken van Tilburg in. Op de fiets, met de bus of lopend. Tijdens je tocht maak je kennis met Tilburg en de belangrijke en interessante elementen van het wijkgericht werken. Op de koffie bij Nel, op hoog niveau de stad in of zelf eens een babbeltruc uitproberen? Kom kijken wat er goed en fout gaat in de wijk, haal inspiratie op en denk met ons mee. Bekijk hier alvast de 21 verschillende routes.

Vrijdagmiddag is de plenaire afsluiting. We zorgen voor een inspirerende uitsmijter, die je vol energie het weekend instuurt.