Stem op een wijkambtenaar: Doesjka Majdandzic

23 oktober, 2017 - Webredactie

Deze week schenken we aandacht aan de 7 genomineerde wijkambtenaren voor de Beste Ambtenaar van het Jaar 2017 van Publiek Denken. Stemmen kan tot en met 31 oktober. Vandaag in the spotlight:

Doesjka Majdandzic stedenbouwkundige, gemeente Apeldoorn

Een typerende uitspraak van Doesjka: ‘Veranderen was nog nooit zo leuk. Het geheim is: gewoon beginnen!’ Misschien geen standaard wijkambtenaar, maar wel een specialist die gebiedsgericht werkt.

Doesjka’s benadering als stedenbouwkundige kenmerkt zich door het gesprek aangaan en samenwerken. Daarnaast staat zij altijd open voor initiatieven en mag ze die graag uitlokken. Ook in haar vrije tijd houdt zij zich bezig met initiatieven: ze neemt ze zelf in haar eigen woonplaats. Onder andere voor een nieuwe stadsentree voor Deventer.

Doesjka is mede-auteur van de ‘Apeldoornse kookboeken’, waarin mensen worden geïnspireerd en uitgenodigd tot landschaps- of tuininrichting in een stijl die bij het gebied past.

Vorig jaar was ze tijdens het LPB-congres in Apeldoorn actief met de workshop over Jane Jacobs en Jan Gehl. Graag zou ze ook dit jaar weer komen, maar dat gaat waarschijnlijk niet lukken omdat het bezoek van het bureau van Jan Gehl naar Apeldoorn moet worden voorbereid.

Naast al het bovenstaande is Doesjka gewoon een heel fijne collega!

Bekijk de andere genomineerde wijkambtenaren op LPB.nl