Stem op een wijkambtenaar: Piet Stoop

21 oktober, 2020 - Webredactie

Deze week schenken we aandacht aan de 4 genomineerde wijkambtenaren voor de Beste Ambtenaar van het Jaar 2020 van Publiek Denken. Stemmen kan tot en met 28 oktober. Vandaag in the spotlight:

Piet Stoop, eenheidsmanagermanager wijken, gemeente Apeldoorn

Piet is eenheidsmanager van de eenheid Publiek, Ondernemen en Wijken en stuurt vandaaruit rechtstreeks het team Apeldoornse stadsdeelmanagers aan. Ook de initiatievenmakelaar, het crowdfundingsplatform en het programma Burgerparticipatie vallen onder zijn verantwoordelijkheid. Piet is een warm pleitbezorger van de gebiedsaanpak en van de verbindende rol van de stadsdeelmanagers. En een enthousiast bezoeker van het jaarlijkse LPB Congres.

Piet is een enthousiaste leidinggevende met (droge) humor, passie, gedreven, resultaat- en zaakgericht maar altijd met een warm gevoel voor de medewerker. Binnen zijn functie staat Piet altijd open voor andere ideeën. Een gevleugelde uitspraak bij een goed idee of voorstel is dan “Bedankt voor de tip”.

Piet is erg geliefd bij de medewerkers waar hij mee werkt. Dit komt door zijn manier van leiding geven, open houding, laagdrempeligheid, toegankelijkheid, betrokkenheid en gevoel voor humor. Niets is hem te veel, hij staat altijd klaar voor zijn medewerkers. Hij is in zijn contacten eerlijk, oprecht, respectvol en zorgvuldig. Of het nu een lid van het college, een raadslid, een collega-leidinggevende of medewerker is, dat maakt voor Piet geen verschil.

Piet heeft ook als eigenschap dat weet hoe hij zaken en mensen met elkaar kan verbinden. Binnen en buiten de organisatie. Hij weet daarnaast ook snel te schakelen, wat in deze tijd van Corona hem goed van pas komt. Zo is hij naast zijn rol als leidinggevende, voorzitter van het Corona-adviesteam (CAT). Hadden we al gezegd dat zijn energie onuitputtelijk is?

Bekijk de andere genomineerde wijkambtenaren op LPB.nl

Stemmen doe je op www.publiekdenken.nl De lijst met alle andere genomineerden vind je hier