Stem op een wijkambtenaar: Meri Ismirowa

21 oktober, 2020 - Webredactie

Deze week schenken we aandacht aan de 4 genomineerde wijkambtenaren voor de Beste Ambtenaar van het Jaar 2020 van Publiek Denken. Stemmen kan tot en met 28 oktober. Vandaag in the spotlight:

Meri Ismirowa, initiatievenmakelaar gemeente Apeldoorn

Meri is als Initiatievenmakelaar de schakel tussen initiatiefnemers en gemeente. Sinds het voorjaar van 2020 hebben we als gemeente de initiatievenregeling voor inwonersinitiatieven. Binnen deze regeling zorgt Meri dat aanvragen behandelt worden en daarnaast denkt ze mee bij het opzetten van een initiatief. Dit doet ze met veel energie, passie, resultaatgerichtheid, invoelingsvermogen en humor.

Binnen haar functie laat Meri zich niet weerhouden door wat niet kan. Liever zoekt ze naar de mogelijkheden die er wel zijn. Ze ziet de kracht van initiatieven die vanuit inwoners komen en doet er alles aan om ze van de grond te krijgen. Doordat ze de weg binnen de organisatie kent en door haar energieke, vrolijke uitstraling heeft ze al menig initiatief van de grond helpen te krijgen. Een voorbeeld is het initiatief van Aron (13 jaar) die een tunnel wilde veranderen van een donkere tunnel met ongewenste graffiti naar een openluchtmuseum met mooie schilderwerken van artiesten uit heel Europa. Hij klopte aan bij Meri en Meri stortte zich er vol energie in en bracht Aron met collega’s en kunst-educatiecentrum GIGANT. De tunnel werd door collega’s van Beheer en Onderhoud voorzien van een nieuwe verflaag die diende als ondergrond voor de schilderijen en Meri zorgde dat de kosten voor verf e.d. uit de initiatievenregeling betaald werden. Het resultaat was een prachtig beschilderde tunnel waar inwoners uit Apeldoorn speciaal voor omfietsen en lopen.

Daarnaast is Meri een erg fijne toevoeging aan ons team. Ze stelt de nodige kritische inhoudelijke vragen en zorgt er voor dat er aandacht is voor de persoonlijke verhalen. Dat is in deze tijd waarin we genoodzaakt zijn alles digitaal te doen, en we ons snel laten verleiden tot enkel zakelijkheid in vergaderingen, een zeer welkome toevoeging.

Bekijk de andere genomineerde wijkambtenaren op LPB.nl

Stemmen doe je op www.publiekdenken.nl De lijst met alle andere genomineerden vind je hier