Zomerschool samenlevingsopbouw

6 september t/m 9 september

Wijkaanpak is hot
De wijkaanpak staat met stip in de top tien van sociale vraagstukken. Tijdens Corona is gebleken hoe belangrijk actieve gemeenschappen zijn, waarin mensen op elkaar betrokken zijn en elkaar helpen. Maar ook armoede, eenzaamheid, opvoeding, veiligheid, wonen, werk en duurzaamheid vragen om een empowerende  benadering. Er behoefte aan een collectieve sociale basis, die gevormd wordt door actieve netwerken van bewoners en organisaties. Netwerken die professionele ondersteuning goed kunnen gebruiken in onze complexe samenleving. Opbouwwerk is het vak dat die ondersteuning op professionele wijze kan bieden. We zien dagelijks nieuwe vacatures voorbij komen en op die groeiende vraag wil EMBGG (Daniël Pit, Joop Hofman, Kees Fortuin, Jaap Ikink, Annyttsje Pruim en Paul Vlaar) een antwoord bieden. Een eerste stap hierin is onze zomerschool.

Een weekje keihard leren met elkaar
Als je meedoet aan de zomerschool kom je in een rollercoaster van vier volle dagen met verrekt goeie sprekers (professoren, Tine de Moor en Hans Boutellier, en onze eigen Kees Fortuin en Joop Hofman), door EMBGG-ers begeleide inspirerende werksessies. Je gaat naar huis met een ambitieus maar realistisch plan hoe jij in jouw stad of regio samenlevingsopbouw op de kaart kunt zetten. Niet met vage verhalen, maar met concrete acties.

Programma
Inleidingen en werksessies wisselen elkaar af. Per dag hebben we drie sessies van 2,5 uur. We gaan werken aan onze visie op samenlevingsopbouw voorbij privatisering en marktwerking, aan het werken aan sterke en vitale gemeenschappen en aan strategieën voor positionering en profilering. Keuzethema’s als duurzame wijken, deep democracy, eenzaamheid en armoede kunnen nog aangevuld worden met jouw keuzethema. Zie voor het programma www.embgg.nl

Voel jij je aangesproken?
Werk jij als opbouwwerker, ZZP-er of onder een andere titel aan samenlevingsopbouw en vind jij dat ons vak een stevige boost kan gebruiken? Meld je dan aan voor deze unieke zomerschool. We doen dan een intake met je om over en weer vast te stellen of de zomerschool echt iets voor jou is. De deelnemersbijdrage is € 2.500,- all-in.

Meld je nu nog aan!
We organiseren de Zomerschool Samenlevingsopbouw in samenwerking met het Kenniscentrum Zorg en Welzijn van NHL Stenden. Je kunt je daar nog inschrijven: kenniscentrum.zwo@nhlstenden.com.

Je betaalt pas na een positieve intake. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Paul Vlaar paul@vlaar.nu telefoon 06 51183161