Online Participatie in Actie

9 december 2019

Media Plaza (Beurshallen) Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

Op maandag 9 december 2019 komen mensen vanuit lokale overheden die (willen) werken met online participatie samen met professionals uit de open source community. Er zijn workshops, lezingen, verhalen uit de praktijk en er is volop gelegenheid om te leren van elkaar en te netwerken.

Burgerparticipatie is hard in ontwikkeling. Gemeenten willen en kunnen niet meer in de gebruikelijke zaaltjes dezelfde mensen consulteren, maar gaan aan de slag met de participatie van nu: de digitale democratie. Burgerparticipatie moet en kan anders. Online participatie is hiervoor een mooi instrument.

Vragen die tijdens het congres in ieder geval aan bod komen: Wil je alles weten over hoe je online participatie kunt inzetten en wat er allemaal bij komt kijken? Wil je meer weten over de techniek? Wil je graag open source tooling gebruiken voor participatie? Wil je weten en ervaren hoe andere gemeenten aan de slag zijn gegaan met online participatie? En wat hun ervaringen zijn? Ook ervaringen met digitale participatie op het terrein van de energietransitie en ruimtelijke ordening zullen aan bod komen. Op al deze vragen en meer kun je antwoorden vinden, je kunt inspiratie opdoen en collega’s van andere gemeenten ontmoeten tijdens het congres ‘Online Participatie in Actie’ op 9 december in Utrecht.

Met onder andere:
  • Marleen Stikker, directeur Waag
  • Miguel Arana Catania, vertegenwoordiger Consul Democracy Foundation
  • Jeroen van Berkel, Stadsdeel West Amsterdam
  • Alexander Sander, EU policy programme manager, Free Software Foundation Europe
aanmelden
Logo_DiA
Barbara Wilschut
Han van Geel
Jeroen Boon