Debat De energieke ambtenaar

12 september 2019

Gemeentehuis Zeist

De maatschappij staat voor enorme uitdagingen. Of het nu gaat om de energietransitie, de verantwoordelijkheid voor ouderen en gehandicapten of de leefbaarheid van veiligheid, de politiek kan het allemaal niet meer alleen af en heeft de burger nodig om de grootscheepse veranderingen die de samenleving te wachten staan het hoofd te bieden. Maar het beleid dat daarvoor nodig is, het organiseren van de uitvoering, het aansturen van de processen die het mogelijk maken, daarvoor is de ambtenaar nodig. De ambtenaar die zich vol energie op nieuwe taken kan storten.

Het debat wordt georganiseerd door Binnenlands Bestuur in samenwerking met IZA: de zorgverzekeraar voor gemeenten, provincies en waterschappen.

Programma

12.00   Ontvangst met lunch

13.00   Welkomstwoord Eric de Kluis, hoofdredacteur Binnenlands Bestuur

13.30   De bevlogen ambtenaar. Presentatie onderzoek bevlogenheid versus burn-out in de publieke sector door Rick Borst, universitair docent Universiteit Utrecht

14.00   De zwangere ambtenaar: om energiek te zijn is een goede balans tussen werk en privé voorwaarde. Universitair docent Peter Kruyen en assistent-professor Stefanie André presenteren onderzoek de invloed van vaderschapsverlof en zwangerschapsverlof op de werk/privé balans.

15.00   De vitale ambtenaar. Met de campagne Bruis wil het A&O fonds gemeenten de ambtenaren op een laagdrempelige manier bewust maken van het belang van vitaliteit. Fieke Horsten vertelt er meer over

15.20    De energieke ambtenaar. Energy-workshop: Tijdens deze workshop krijgen deelnemers inzicht in de eigen mindset en leren ze realistische doelen te stellen, voor thuis en op het werk.

16.50     De raamambtenaar, de scharrelambtenaar en de mindfulambtenaar. Gesproken column door blogster en ambtenaar Debby Boers.

17.00     Afsluiting en netwerkborrel

 

Logo BB Logo sponsor en gratis entree

aanmelden
Barbara Wilschut
Han van Geel
Jeroen Boon