Bewonersnetwerken, hoe?

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er bewonersnetwerken ontstaan, waardoor mensen elkaar als vanzelfsprekend meer gaan ondersteunen bij alledaagse dingen?

>> Door Mandy Leeman

reacties

 • 5:07 pm - februari 14, 2016 - Ton Vermeulen.

  Dit hebben we in Eindhoven goed uitgezocht en besproken met klankbordgroepen.
  Aanwezigen bevestigen allemaal hun vraagverlegenheid op het moment dat ze hulp nodig hebben. Omdat men elkaar niet goed genoeg kent, zien ze op dat moment buren niet meer als een oplossing.
  Iedereen onderschreef de noodzaak om te anticiperen. Niet door het maken van allerlei afspraken maar juist door elkaar in een ongedwongen situatie beter te leren kennen, ook 1:1.
  Dus de conclusie was dat er regelmatig ‘kennismakingsbijeenkomsten’ georganiseerd moesten worden om op een spontane en ongedwongen manier naar elkaar te ‘ontvreemden’.
  Nieuwkomers in de wijk konden op die manier via een welkomstactiviteit voor alle bewoners dus ook meteen opgenomen worden in het netwerk en van lieverlee organiseerde iedereen om beurten zo’n activiteit.
  Overigens hoeft dat niet alleen in de wijk te gebeuren, ook bijv. gezamenlijk concertbezoek, was een goed werkend voorbeeld daarvan.

Reageren? Log in via