Workshop: De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld

Het burgerinitiatief De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld heeft als doel mensen met elkaar te verbinden. Het streven is om in 2018 – als Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is – de grootste gehaakte deken uit te leggen. Deze bestaat uit 10.000 gehaakte éénpersoonsdekens die op de hoeken aan elkaar zijn gekoppeld. Hiermee wordt de “Iepen Mienskip” (Open Samenleving) gevisualiseerd; het thema van het culturele jaar. Na de uitdaging worden de dekens geschonken aan Goede Doelen die de dekens rechtstreeks uitdelen aan mensen die ze nodig hebben.

Op 21 juni is de sneak preview in Leeuwarden, ook de stad van het LPB Congres 2017.

Op 22 juni, bij de LPB Meetup in Assen, laten we nog meer zien tijdens een interactieve workshop: Haken is verbinden. We maken samen een beeldboek. Wat doe je met deze verhalen? En hoe kan De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld terugkomen op het LPB Congres?

Ben jij die slimmerik die door het “stoffige imago” van een gehaakte deken heen kijkt en na de workshop “verbinden” met een hele andere bril kan zien? Doe dan mee met deze inspirerende workshop over het versterken van een sociaal netwerk van mensen.

Er is een theoretisch gedeelte waarin -doorspekt met praktijkvoorbeelden- wordt vertelt over BURGERKRACHT en een hands-on gedeelte waarin je wordt uitgedaagd om uit je eigen denkraam te stappen: Zet die bril eens anders op!

Screenshot 2017-06-09 at 09.49.11

De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld volg je ook al op twitter.