Neem je bestuurder mee!

 

Schermafbeelding 2018-06-01 om 23.58.34Voor de eerste keer biedt het LPB congres een speciaal ‘side program’ aan voor burgemeesters en portefeuillehouders buurt- en wijkgerichtwerken. Op donderdagochtend 15 november is er voor hen een passend programma. Burgemeester van Heerhugowaard Bert Blase, neemt de bestuurders mee in het verhaal van de nieuwe democratie. Commissaris van de Koning Leen Verbeek is moderator van de lagerhuisdiscussie waarbij over centrale vraagstukken wordt gediscussieerd. Een programma waarbij bestuurders (elkaar) ontmoeten en zich kunnen laten inspireren op een unieke locatie: de Poldertoren. Deze oude watertoren is het centrale hart van Noordoostpolder in Emmeloord.

Aan alle ambtenaren de oproep, neem je bestuurder mee! Je kunt bij je eigen inschrijving aangeven dat jouw bestuurder geïnteresseerd is in het bestuurlijke programma.

Programma

09.00 – 09.30 uur
InloopSchermafbeelding 2018-06-01 om 23.58.27

09.30 – 10.00 uur
Gastspreker Bert Blase Burgemeester Heerhugowaard en schrijver van de roman ‘De pop-uppartij gaat het helemaal maken’. In deze meeslepende en ontroerende roman toont Bert Blase zich een radicaal pleitbezorger van de nieuwe democratie. Deze sluit aan bij het mensbeeld en de vraagstukken van deze tijd. De huidige politieke partijen zijn niet in staat om het voertuig te zijn van deze verandering; dat is de samenleving zélf.

10.00 – 12.00 uur
‘Lagerhuisdiscussie’ Portfeuilehouders/vakspecialisten van drie grote gemeenten verzorgen pitches en toelichtingen aan de hand waarvan deelnemers met elkaar in discussie gaan.

12.15 – 13.00 uur
Lunch met alle deelnemers LPB congres

Middag
Gelegenheid om aan te sluiten bij de diverse workshops, masterclasses of excursies. Nieuwsgierig naar het aanbod? Bekijk het hier. De workshops in de dorpen zijn complete pakketten. De workshops in Emmeloord kun je mix & matchen.