Mark Mieras

Mark Mieras is keynote spreker van het LPB congres 2017. Hij is wetenschapsjournalist en natuurkundige, gespecialiseerd in onderzoek naar de hersenen.

De inzichten van Mark Mieras sluiten nauw aan bij het  thema van het congres: ‘Iepen Mienskip’. Wat maakt mensen tot wie ze zijn? Mensen en  menselijk handelen bepalen in hoge mate de drijfveren om een bijdrage te leveren aan de lokale gemeenschap.  Mark Mieras heeft aangetoond dat zijn beschouwingen over het leven en samenleven waardevol en maatschappelijk relevant zijn.

Mark Mieras: “Hersenonderzoek onthult veel over onszelf en over hoe wij functioneren: over mislukking en succes, over jaloezie en liefde, stress en geluk. Het brein is een spiegel waarin je de mens en de samenleving gereflecteerd ziet. Goede kans dat de 21e eeuw herinnerd zal worden als het tijdperk van de ontdekkingstocht in ons eigen geest. Het is opwindend om getuige te zijn van al die doorbraken en om er over te schrijven en te vertellen. Neuropsychologie laat zich op veel manieren vertalen. In een nieuwsverhaal in de krant, in lezingen, een tentoonstelling over pubers, in een opiniestuk over drankmisbruik of onderwijs, in literatuurstudies over het effect van kunst op kinderhersenen. Relevante inzichten moet je niet in de la laten liggen.”

Op 16 november neemt Mark Mieras ons mee op een inspirerende reis door zijn en onze gedachten. Meereizen? Schrijf je nu in.

Mark Mieras