Floor Ziegler

Floor Ziegler is cultureel maatschappelijk ondernemer en coach voor creatieven. Zij creëert verbindingen tussen (creatieve) mensen en initieert (culturele) projecten en ontmoetingsplekken. Zij was actief als zakelijk leider en coach in de wereld van de klassieke muziek voordat ze werd gevraagd om Cultuurverkenner te worden in haar eigen Stadsdeel Amsterdam Noord. In dit Stadsdeel was Floor initiatiefnemer van de Noorderparkkamer, Noorderpark Trust, Broedstraten en Broedplaats het Concertgemaal. Het afgelopen jaar werkte zij aan Broedplaats Ondertussen in het centrum van Amsterdam voor kunstenaars met en zonder vluchtelingen achtergrond. Daarnaast heeft zij in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Agenda Stad) en ondersteund door Stichting Doen haar kennis en ervaring gedeeld met andere Nederlandse steden.

Floor werkt zonder beleid en structuur en toch zijn de concepten en projecten die eruit voortvloeien helder, professioneel en zakelijk. Bovendien komt er vanuit deze projecten en locaties meestal een nieuwe bottom-up beweging van de grond die zich als ‘vanzelf’ uitrolt in een wijk, dorp, stad of regio. De aanpak van Floor heeft inmiddels de interesse gewekt van tal van gemeenten, organisaties en initiatiefnemers in het land. Ook in Leeuwarden was zij al actief met de Souvenirwinkel Leeuwarden (souvenirs voor de Culturele Hoofdstad worden gemaakt door kunstenaars en verschillende doelgroepen uit de samenleving) en de Culturele Hoofdstraat (waar lokale ondernemers projecten opzetten in de leegstaande panden).

Door het succes van haar aanpak is Floor veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van werelden en mensen verbinden, bottom-up creatieve community’s, wijken en stadsontwikkeling. Op 16 november deelt ze haar visie met de congresgangers. Meekijken? Schrijf je nu in.

Floor Ziegler van de Noorderparkkamer in Amsterdam