Workshop: straatpraat

21 september 2017

De Kouwe, De Vogelweide 5, Drachten, Nederland

Informele contacten in de buurt worden in het sociale domein steeds belangrijker. Niet alle professionals zijn gewend of opgeleid om dit soort gesprekken aan te gaan. Hoe knoop je een gesprek aan? Hoe positioneer je je? Tijdens deze workshop krijg je handvatten aangereikt én kun je meteen oefenen.

Hoe ziet de middag eruit?
In het eerste deel van de middag is er ruimte voor het delen van ervaringen. Waar loop jij tegenaan? Ervaren welzijnswerker Daniël Pit haakt hier in zijn verhaal op in. Hij is naar eigen zeggen door schade en schande wijs geworden en vertelt over zijn eigen ervaringen. Op prikkelende wijze biedt hij een aantal handvatten voor het aanknopen van een gesprek. In het tweede deel van de middag is het tijd voor ‘straatpraat’ en brengen we de tips op een ongedwongen manier in de praktijk.

Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor iedereen die (opnieuw) vertrouwd willen raken met het aanknopen van een informeel gesprek in de buurt. Je kunt je individueel opgeven of als team vanuit je werk. Aan het eind van de middag heb je een aantal concrete handvatten gekregen én heb je dit ook kunnen oefenen.

Waar en wanneer?
Donderdag 21 september, 13.30 – 16.30 uur.
We zijn te gast bij de Kouwe in Drachten (De Vogelweide 5, 9201 SZ Drachten). Parkeren kan in de straat.

Aanmelden?

Wil je aan de slag met straatpraat? Meld je dan aan via onze website. De kosten voor deze middag zijn EUR 65,– (excl. BTW). Is jouw organisatie FAN van Roeg & Roem, dan doe je mee voor de helft van de prijs.

Heb je nog vragen? Bel of mail ons gerust! Benieuwd naar een paar eerste tips? Lees dan Daniel zijn artikel ‘Aan de praat, 3 tips voor een gesprek in de buurt’.

aanmelden
Tjalling Landman
Iris Ripzaad
Maaike Rouw