Slotbijeenkomst De Veranderende Gemeente

18 maart 2019

Postillion Hotel Utrecht Bunnik, Bunnik, Nederland

Voor iedereen die werkt aan verandering binnen gemeente organiseert A&O gemeenten op maandag 18 maart de slotpresentatie van het leer- en onderzoekstraject De Veranderende Gemeente, geleid door prof. dr. Thijs Homan.

Hoe veranderen gemeenten eigenlijk? Dat was de onderzoeksvraag waarmee prof. dr. Thijs Homan het afgelopen jaar in opdracht van het A&O fonds Gemeenten aan de slag ging. Doel van het traject was inzicht te krijgen in de processen, patronen en dynamieken die aan de orde zijn bij gemeentelijke verandering en ontwikkeling. Het is nadrukkelijk geen normatief onderzoek en gaat dus niet over hoe het moet, maar over hoe het gaat.

De Veranderende Gemeente is opgezet als een leer- en onderzoekstraject. Er zijn honderden deelnemers van bijna even zovele gemeenten bij betrokken. Het onderzoek levert verrassende nieuwe inzichten op door de gemeentelijke dynamiek vanuit vernieuwende invalshoeken te bestuderen. Wie had er bijvoorbeeld al eerder gehoord over de rol die ‘veranderfonteintjes’ en ‘taalgenootschappen met privé-aanlegsteigers’ spelen bij de gemeentelijke ontwikkeling?

Op maandag 18 maart sluit A&O het DVG traject af met een presentatie en discussie in het Postillion Hotel in Bunnik. Deelnemers krijgen een algemeen inzicht in de eindopbrengsten en gaan actief met andere deelnemers aan de slag om een aantal deelthema’s die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen nader uit te diepen. Ook ontvang je een exemplaar van het boek De Veranderende Gemeente.

aanmelden
Veerle Broekaart
Freya Pijnenborg
Hylke J.A.S. Tromp