Democratiefestival

30 augustus t/m 31 augustus

Veur-Lent, Nijmegen, Nederland

Op het Democratiefestival vieren en ervaren we de democratie. Dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogen zijn en waar we samen de keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is. In steeds meer landen staat de democratie onder druk, en het zoeken naar verschillen lijkt het steeds meer te winnen van het vinden van overeenkomst. Op dit festival brengen we mensen uit heel Nederland bij elkaar die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten.

Voor elk wat wils
Op het Democratiefestival gaat het over onderwerpen die jij belangrijk vindt. Over werk en inkomen, gezondheid, duurzaamheid, onderwijs en jeugd en over de manier waarop we met elkaar samenleven. Kijk waar jij persoonlijk staat in actuele discussies in het Ja of Nee Veld. Of ga met politici in debat in de grote Debatarena. Luister naar persoonlijke verhalen van bijzondere Nederlanders onder de wilgenbomen op het Waalstrand. Of ga mee op excursies te voet en per fiets naar plekken met bijzondere verhalen op en rond het eiland. Stel zelf je programma samen uit het ruime en afwisselende programma. Houd de website in de gaten: de komende maanden vullen we ‘m steeds aan met nieuwe programmaonderdelen.

Met de bus
Alle burgemeesters, dijkgraven en commissarissen van de Koning van Nederland zijn uitgenodigd om met een bus met inwoners naar het Democratiefestival te komen. In de bus is volop gelegenheid om over actuele lokale kwesties te praten. Gemeenten, provincies en waterschappen die naar het Democratiefestival komen, ontvangen een informatiepakket met tips voor de uitnodigingen en idee├źn voor het busprogramma.

aanmelden
Democratiefestival
Barbara Wilschut
Joachim Kost MSc
Han van Geel